Pedicure Sauren

Specialisaties

 

Diabetische voet:

Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus, is het van groot belang dat zij hun voeten door een voetverzorger / pedicure laten behandelen.
Ik kan ervoor zorg dragen dat uw voeten goed verzorgd worden en in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten herkennen.
Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt of nagelafwijkingen kunnen er veel problemen voorkomen worden. Hierdoor worden ook ernstigere afwijkingen vroeg opgemerkt. Verder kan ik ook allerlei adviezen geven over de dagelijkse voetverzorging en tips geven waar u o.a. op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen.
Er kunnen bij diabetes patiënten gemakkelijk wondjes ontstaan, die door een verminderde bloedsomloop en verminderd gevoel in de voeten moeilijk genezen. Het is daarom ook belangrijk dat bij diabetes patiënten een uitgebreid voetonderzoek gedaan wordt en dit ook, afhankelijk van het diabetes stadium, regelmatig herhaald wordt.
Vandaar dat mensen met suikerziekte naar een voetverzorger/pedicure zouden moeten gaan die een diabetes aantekening hebben. Zij kennen de risico's. 

Reumatische voet:

Voor mensen die last hebben van een of meerdere vormen van reuma of reumatische aandoeningen, 
is het belangrijk om de voeten te laten verzorgen door een pedicure met aantekening reumatische voet, of aantekening risicovoeten. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door diverse soorten ontstekingen (zoals gewrichts- en slijmbeursontstekingen), slijtage en/of standveranderingen. De pedicure met de juiste aantekening houdt hier rekening mee, en weet waar die op moet letten.
Vaak hebben mensen met reuma te maken met (overmatig) eeltvorming en likdoorns. Dit kan o.a. te maken hebben met de veranderde stand van voeten en/of tenen, de schoenen die niet goed passen, of 

het vetweefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift. Ook komen er vaak 

nagelafwijkingen voor bij reumapatiënten, zoals o.a.: verkleuringen, verdikte nagels, dunne nagels, brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ruwe, gespleten nagels. Wanneer u bij mij komt voor een pedicurebehandeling noteer ik alles tijdens de anamnese, onderzoek

en screening die ik uitvoerig doe bij een eerste bezoek. Vervolgens worden uw voeten behandeld en

geef ik waar nodig adviezen, ook over uw schoenen en (indien mogelijk) uw dagelijkse voetverzorging.

Specialistische technieken:

Tevens kunt u bij mij terecht voor nagelbeugeltechniek, nagelreparatie/regulatie en orthesiologie toepassingen.

Mijn streven is namelijk om iedereen de behandeling te kunnen geven die hij/zij nodig heeft!